Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyst nu för helvete och låt mig tänka

Är du den som älskar mina tankar
det du åt i ljusets sken var mitt gift,

berusade tankar följde din väg in i mitt hjärta och undrade vad du ville mig bortom ordens makt
jag anade en hemlig saknad,

subtila drömmar
månfärder,

lismande läppar
rosa elefanter,

tyst nu för helvete och låt mig tänka
rödfärgade tegelstenar regnade ned över hustaken,

titta där flyger din själ
min är ej redo,

den betraktar ett fågelbo i din hjärna
nu blir kvällen röd sade du på portugisiska,

jag visste att du ljög om det mesta
liksom dolda tecken bodde i min själ denna julafton,

önskar ni sinnesfrid eller en resa
hur skulle du kunna veta,

petitesser
någon hade stulit guld ur dina drömmar natten före,


jag var på min vakt




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 242 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-02-11 00:02



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
mkt bra
2010-02-11

  Inkarasilas
Ha, gillar den här, skitskön rytm och nice bilder som seglar ner och tegelstenar och rosa elefanter, vafan kan mer begära. Kanske en kaka eller två, men Tyst nu för helvete och låt mig tänka
2010-02-11
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth