Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag skriver med annan skepnad och religiösare än så här blir det nog inte, ta den med en klackspark :P


slutna sinnen, öppna portar

En dag mötte jag Muhammed
En man gick förbi oss
Med vettskämd blick
viskade han underkastelse
han mimade lydnad
han smet in utan att se sig om

En dag mötte jag Buddha
En kvinna gick förbi oss
Med ett leende
Hälsade hon glatt
Hon hade redan glömt det hon lärt
Hon skämdes och sprang in oupptäckt

En dag mötte jag Jesus
Ett barn gick förbi oss
Med stora ögon
Undrade hon i hemlighet
Om hon var fel
Hon sprang in rädd och ensam

En dag mötte jag en man, som ännu inte kommit
Han svarade min blick
”Islam är fred,
Buddha är kunskap,
Jesus är räddaren,
jag är någon
men barnet, hon är allt”

En dag mötte en man mig
En annan och en kvinna ställde sig på rad
Med frågande blickar
Stod de tysta framför mig
Jag log och sa:
Ni vet, att här får faktiskt alla komma in




Fri vers (Fri form) av mfaps
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-11 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mfaps