Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färdigställd


Den finaste flickan

En rysning genom märgen
kylig morgon,

bultande hjärta
trött,

ciggaretten lyser upp tillvaron
kaffet,

stasar
svar,

fyller mitt hjärta med kärlek
sticker varmt genom kroppen,

hennes andetag
frid,

morgonrodnaden nietsczhe tjatade om
fönster in i själen,

belyser sanningar
drömmar,

av spådomars ljus
musiken ekar,

bryter tystnaden med en sanning
betraktar ditt ansikte,

älskar dig
bortom helvetet följde du utan att svika,

bortom dina drömmar älskar du mitt besinningslösa hat
kysser min brist på empati,

smeker mina sanningar i kvällsdiset
du ensam vet,

att jag är en mäniska
fylld av undran,

samvete av känsligaste karaktär
trötta tankar,

nära kärleken
brister jag i gråt,

och inser
att du,

och det vi har

är våran religion




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-02-13 13:44



Bookmark and Share


  poetryGirl
bra..
2010-02-13

    Michael Lilja
känner igen stasar å svar vacker
2010-02-13

  thyra
Det djupt sedda är livets filosofi :)

Vacker religion som sammansvetsat! Fint!
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth