Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan eller skam

Tag plats, färden går vidare,
ut i okända landskap
välj själv om du vill resa

om du väljer resa är
ingen återvändo
ingen vet heller vägen
kantad av doftande rosor
eller är det ett gungfly
vet ens ej om vägen finns

finns spår eller urspår

stanna du
om din skam är ett hinder
stanna du
om din rädsla är större
än din längtan

så välj, stig ombord eller
bli kvar här för alltid

men stå ditt kast




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-14 11:22



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Utan återvändo kastas jag in i tankar om det som kan komma om man reser.
Tjusigt
2010-02-14

  Nanna X
Snygg form på den här dikten, och underbar bild. Men såna där gamla tåg stannar väl vid varenda mjölkpall? Jag följer med, men föredrar att ta min resa i etapper så att jag hinner reflektera.
2010-02-14

    ej medlem längre
antingen eller...konsekvens, ultimatum. Ord som dyker upp i mig när jag läser. Varje individs rätt och skyldighet att veta och att ge besked. Mycket bra Ingela!
2010-02-14

  Catharina Edin VIP
Så ger man sig iväg - på en inre resa, tolkar jag det som. Där är jag inte rädd, jag reser! Och diktarinnan här, hon är en mycket modig kvinna.
2010-02-14

  LenaJohansson VIP
bra..
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP