Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färdigställd


Allmängiltig blick



Blodet på dina händer bränner
skriken i ditt hjärta,

kärleken rasar
nedåt
vi har fan mördat nu,

kyss mig
vad i helvete är ett mäniskoliv mot din kärlek?

de skrek för fan heil hitler samt lagade mussolinis gravsten

varför skulle vi låta dem hållas
samvete är oanständigt,

en förbannad belastning,
den nya mäniskan skrattar dig i ansiktet,

smaka på en kula ur mitt vapen
om du avser klaga på mina hastverk,

slarvade vi?
dna?
vem fan bryr sig,

gryningen är nära
kampen har för satan börjat,

ladda era vapen

stå upp som män
ge fyr mot svinhundarna,

döda förtryckets natur

de närmaste hundra åren flyter blodet

obarmhärtigheten leder till seger
ty kärleken är min,

ta den om ni kan
försök att snoka i mina drömmar,

förpesta mina sagor eller spotta på min grav

jag står upp och skjuter på er nu

ni borde passat på då ni hade chansen




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-14 14:57



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
"Försök att snoka i mina drömmar" mycket välformulerat!
2010-02-14
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth