Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som jag fick publicerad 1994 (men jag har rättigheterna)


Väskorna på Kan-Gan

Kanske vet han vem han är.
Kanske inte.
En förvirrad man på Kan-Ganflygplatsen.
Kanske vet han var han är.
Glasrutan visar dem som väntar.
Väskorna kommer i långa rader.
Väskorna på bandet från när och fjärran.
Bakom glasrutans hörn ligger tullen.
Glaset är litet, ingen ser tullen.
De som väntar bakom glaset vinkar.
Väskorna vet att de ska till Kan-Gan.
Etiketterna lyser mot mannen.
Kaske ska han resa sig och gå genom tullen.
Kanske inte.
En förvirrad man.
Ingen vinkar till mannen.
En väska, lika förvirrad som han.
Lika fel.
Mannen tar väskan som inte är hans.
Nu kan de vara förvirrade tillsammans.
Tillsammans går de genom tullen.
En väska utan etikett och en förvirrad man.




Fri vers av Ann Ode
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-15 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann Ode