Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
PÅ bilden ses Byasjön i Hallands inland


Vrålar efter vatten



Det är vattnet jag saknar
åtrår till vanvett, drömmer om
och skriker efter
nu när allt är is

det stilla vattnet i sjön,
dimma över viken, lommen

det blåaste blåa vattnet,
hav en sommardag
dyker lycka med huvudet före


det gröngrumliga vindvattnet
en ruskdag på hösten
skumstänken över stigen


det stålgrå stormvattenet
en mörk åskvädersregndag
regnet som piskar mig i ansiktet

det gröna ljuva insjövattnet
med sin svaga doft av humus
ljummet som balsam

och det röda, över den
runda tjärnen i solnedgång

det porlande kristallklara i
källan där Asmund drack sig otörstig
heligt enligt sägnen

bubblande upp ur underjorden,
där hunden alltid lapar friskt

vatttnet som omsluter,
ljuvt som sammet

vrålar jag efter som den
galna kvinna på vinden
vrålar efter sin älskade

stelt, kallnat vitt och
fullkomligt obarmhärtigt nu

utslocknat




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-16 22:48



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
denna kärlek till det mjuka varma vattnet. känner här att jag vill stå där bredvid och vråla jag oxå. då du övertygar med din dikt så starkt som om du vore en vattenprofet. eller vattnets gudinna.
kanske är det en längtan som härstammar redan från fostervattnet? mycket skön dikt. jag längtar såå.
2010-02-17

  Catharina Edin VIP
Tjusiga vattentirader, vilken längtan, den smittar; jag vill bada i insjövatten, i havsvatten, i vatten.
2010-02-17

  Monika A Mirsch VIP
ett underbart eloge till detta grundämne, till alltings upprinnelse - när ytans rörelser speglar sig på väggen, då vet jag - nu är vattnet här - och du tog det närmare - Tack!
2010-02-17

  Nanna X
fina variationer på vattentemat, och bra vrålat!
2010-02-17

  Nanna X
fina variationer på vattentemat, och bra vrålat!
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP