Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bali och Indonesien 1980 och 1982, Egypten 1990 och 2003


Resorna

Ååhh det var en fri kvinna
som en gång åkte till
den fria evigheten

på nattresor som aldrig
borde tagit slut

den som ständig söker

går från dörr till dörr
trevandes i sin ficka
efter något glömt
något som kan öppna livet
för flera verkligheter

Om natten, bussar krängandes
halvsovande resenärer
mot mål som
bara dom vet,
överväldigas vi
av tanken och
våra blickar möts

för vi vet instinktivt

"nu är det på riktigt"

högljudd arabisk musik
och muslimska böner
på små lappar

"Not for you lady"

förflyttningen mot inget
natt i Suez, natt på en
busstation på Java
likadana försäljare
vill kränga,

"special price for you"

meningslösa varor
som tillhör en annan
dimension
busstationernas egen
pseudovärld

kanske utgör varorna
nycklarna till bussvärldens
egen overklighet

sådant som bara finns på
en busstation på natten

om jag hade köpt dom
konstiga spetsunderkläderna
plåtringen med en röd jätteglasbit

plastleksakerna och den fula hatten
kepsen med pyramider på
eller kelkamelen, hade jag varit

förflyttad då för evigt
till den sanna resenärens

eget universum

föralltid cirkulerande
nattetid mellan orientens
och österns bussstationer?

rökandes stinkande lokala
papyrosser

stjärnorna däruppe

och runomkring allt svart









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-17 20:59



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Spännande! Spännande verklighet och overklighet, skapar en mystisk stämning.
2010-02-17

  Suzy med punkterna
Resor som denna ger för livet......oavsett Not for you Lady;=)
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP