Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något mindre

Jag tror att det finns något mycket större. Något som binder ihop oss till ett. Något som suddar ut alla gränser mellan individer och ting. Men jag tror också att det finns något mycket mindre. Något som delar upp oss i så många små delar att vi inte längre kan räkna eller se skillnad på oss. Vi är bara en stor oidentifierbar massa. Ju större något är desto mindre. Precis som med universum och kvantfysiken. Ju längre in i beståndsdelarna man kommer desto längre bort kan blicken nå. Det är så mycket större än vi tror. Och så mycket mindre. Vi är så många och så få att det inte går att läsa av. Vi är inte flera. Men vi är inte ett. Vi är ett imaginärt tal.

Folk pratar om högre makter. Jag tror att det finns lägre makter. Gudar som lever inne i våra hjärtan.




Övriga genrer (Aforism) av svart ängel
Läst 450 gånger
Publicerad 2010-02-18 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svart ängel
svart ängel