Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vampyr

Jag vill hålla mig kvar vid mörkret
Ljuset skrämmer mig
Där utanför finns inte kontroll, ursäkter eller förklaringar
Sanningen lyses upp av ljuset
Men jag vill inte se den
I mitt sökande efter den
Går jag runt den

Imorgon säger de
Imorgon
Jag vill inte imorgon
Jag vill inte
Om det bara var lika enkelt som igår då det var så svårt
Då mörkret skyddade mig ifrån att se
Se att jag inte var den enda
Då helvetets eldar förkolnade tankarna till aska
Då jag ristade sår som behövde plåstras om
Då jag inte styrde över mig, mitt liv, min kropp
Det var inte jag
Det var inte mitt fel

De säger att man ska göra sin fiende till sin vän
Och jag gjorde som de sa
Nu har vännen gått bort
Och jag är ensam kvar
Lättnaden över befrielsen hindrar inte sorgen över förlusten
Nu är det jag
Jag som slår, snubblar, skriker
Jag som är fel, fel, fel

Idag ser jag ljuset
Men jag fruktar
Och imorgon?

Jag vill hålla mig kvar vid mörkret
ljuset skrämmer mig
Strålarna träffar min pånyttfödda hud
Och likt en vampyr förtvinar jag
Hela min mening med min existens smulas i bitar, är glimrande aska i vinden

Balansen rubbas
Jag har ingen att stötta mig mot
Jag börjar undra vad som egentligen är gott, och vad som är ont
Om jag har dött och ser ljuset

Kanske är det meningen att ljuset ska svida
Jag är en vampyr




Fri vers (Fri form) av svart ängel
Läst 383 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-14 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svart ängel
svart ängel