Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren...pånyttfödelse i naturen.


Våren





Våren



Som Ni vet, gör det ont, när knoppar brista
och ändå så längtar jag så.

Ja, jag skall glömma det mörka, det grå, det trista
när våren, den tassar på tå.




För tänk, när sipporna niger i backen
och vårlöken ropar ”Titt opp”!

Och myrorna kravlar sig lojt fram ur stacken
då krokusen öppnar sin knopp.




Och bäcken, ja den porlar så glatt över stenar,
när koltrasten slår ifrån björken sin drill.

När älskande par sig i kärlek förenar
ja kärlek, ja kärlek hör våren till.




Med dansande älvor i blåvita natten,
i slöjor som tjälen har bjudit dem på.

Och nattliga skri ifrån kelsjuka katten
ja, tänk vad jag längtar då.




Längtar till längre och ljusare dagar,
när barn spelar kula och leker tafatt.

Längtar till maskrosefyllda hagar
och naturens bedårande prakt.




Då vänder jag blicken mot himmelens stjärnor
och tackar min Gud att jag ännu en gång.

Fått uppleva våren och jordens fägring
som fyller mitt hjärta med glädjesång.








Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 865 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-02-21 14:52



Bookmark and Share


  Jostein Solbrekke
En helt underbar dikt om den härliga våren.
2013-09-17

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
En härlig och varm vårdikt har du där
men andra gången jag läste kändes det som två stycken
eller möjligen tre.
Fin i alla fall
2013-06-23

  bumerang
Vårlängtan som stannat i sinnet som en vacker dröm. Storstilat iakttaget.
2013-06-18

    ej medlem längre
medryckande om våren - fint..
2013-05-04

  stig wikman
Oj , oj , oj !
Den här dikten gillar ( älskar ) jag .
Man begriper vartenda ord .
Oh , så varmt mitt hjärta bliver
jag hoppas du många såna skriver.
STIG WIKMAN
GRÄNGESBERG.
2013-04-19

  SatansSon VIP
värmen är nåt att längta efter en så snöig och kall vinter. men jag, jag längtar himmelriket jag.
2013-04-12

  aol
en så vacker vårdikt
2013-03-26

  Bo Himmelsbåge
En fin o hoppfull vårdikt! väl skaldat!
2013-02-23

  Maj-Lis VIP
En härlig vårdikt...dit vi alla längtar
2013-02-16

  M M Mannheim VIP
Vacker vårdikt! Man får bara vara beredd när våren kommer att ducka när blommorna skjuter skott.
2012-03-21

  Knickedick
ja nu ska jag längta så kommer den fortare
2012-02-01

  Maiah VIP
Härlig vårdikt full av liv....
2011-12-20

  Linda CH VIP
Denna bitterljuva årstid full av förväntningar och skönhet - precis som din text. Mycket vacker...
2011-10-04

    ej medlem längre
Jag är inte rätt person att kommentera andras alster, inte mer än vad jag tycker om helheten. Men visst har du fått till och fångat flytet och ja jag tycker den är bra.

Med andra ord bra ordat :)
2011-06-02

  anits VIP
Mycket finat skrivet
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP