Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs en sommarnatt vid sjön möckeln då jag tog mig en tur


Sommarnattens dimma


Det är mörkt vid marken, himlen har alla tänkbara fäger för i natt är himlen är ljus
Vi kan prata, vi kan vara tysta, i kan sitta och dricka te här ute på trappan vid ditt hus
Vi kan sitta där tätt intill varandra, och vi kan tysta vänta på att fåglarna ska vakna
Om du vill kan vi gå ner till vattnet och klä av oss för att i gryningen bada nakna

Så som sommarnatten dimma letar sig in bland buskar och snår
Så vill jag smeka din kropp, och föra mina fingrar genom ditt hår
Kom nära min sommarnattsdröm, jag vill känna din daggs fukt
Jag vill vandra längs med din trädgård, och jag vill smaka din frukt

Sommarnattens dimma är jordens andedräkt, lika synlig som våra känslor i natt
Om vi låter tankarna vandra för att sedan bli handling, kommer vi finna en skatt
Det finns något som andra bara kan drömma om några kilometer utanför en bruksort
Sommarnattens magi, du sommarnattens själ, min sommarnatts fuktiga dröm kom fort

Så som sommarnattens dimma kommer krypande bland buskar och snår
Så vill jag komma krypandes upp för din kropp och vila mellan dina lår
Jag ska kyssa dig hela vägen, jag ska börja vid dina tår och sluta med dig
Jag känner mig så levande, och om du vill så får du komma och ta mig

Och jag ska hålla om dig och varsamt ska jag lägga dig ner försiktigt där vi står
Jag ska kyssa dig, jag ska värma dig och beundra dig tills du säger att jag får
Jag ska komma intill lika försiktigt som sommardimman kommer krypande in på
Sen så ska jag prata om allt det som jag bara kan prata om när det bara är vi två

Så som sommarnattens dimma lägger sig som rök över sommarens äng
Så vill jag lägga mig över dig där du vilar i gräset som du gjort till din säng
Naken hud ska möta gräs fuktat av dagg i väntan på en annan kropp
Efteråt ska vi ligga där nära varandra innan vi går ner och tar ett dopp

På andra sidan sjön kan vi på avstånd höra stadens liv, och se stadens alla ljus
Här är vi tillsammans, men där borta bor det ensamma själar i stora, höga hus
Det är som de inte hittar det vi funnit, de är fångade i stadens gråa betong
Men här är vi, fria att göra vad vi vill, en sommarnatt i väntan på solens uppgång

Så som sommarnattens dimma kommer in från vattnet mot land och lägger sig
Så vill jag komma in över från tårna och upp över din kropp och älska med dig
Jag ska möta dig, jag ska röra dig så som vatten möter och rör en fuktig strand
Då jag ser dig i ögonen ser jag skymningen som passionerat satte himlen i brand




Fri vers av PPQ
Läst 420 gånger
Publicerad 2004-06-27 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ