Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Baudelaire stal mina opiater


Fan
faller uppåt i en dröm,

rädda mäniskor
svaga nerver,

klättrar uppåt
utan hat,

kjedjor utav saknad och gyttja,
mörkrets hjärta stinker ju kärlek nu,

låt bli mina opiater(satans baudelaire,din lilla tjuv)
håll dig bland molnen,

främlingen är till för dig
mina tårars andetag,

deras misär och död
kan ej stå längre,

golvet lutar
var är min maskeradkostym,

jag är ju intellektuell sade du
kanske till och med professor i klassisk filosofi eller alienationen själv

en albatross med kapade vingar




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-21 19:09



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Intressant, Baudelaire kan nog spela oss ett spratt ibland ;-)
2010-02-21

  LenaJohansson VIP
mkt bra läsning...
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth