Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människans upplevelser vid stranden genom åren


Tankar vid havet





Jag är ett år, och leker i vågskvalpet.
Tio år, och dyker långt ute till havs.

Tjugo år, och går på stranden hand i hand med Dej.
Trettio år, och vakar över telningarna i sanden

Fyrtio år, och ber tonåringarna dämpa musiken, innan jag går och badar.
Femtio år och byter från bikini till hel baddräkt.

Sextio år och fyller groparna med solkräm.
Sjuttio år och spejar mot ”den andra stranden”

Åttio år och sitter i dynerna och väntar på båten.




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-22 21:33



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Ett levnadslopp i nio bilder
Vackert vemodigt och välfångat!
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP