Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens poesi


Morgonsolen bryter ned mina tankar till stoftet av en sargad mening ingen minns
ångesten ligger ej besegrad vid mina fötter ännu,

Ty kärleken du gav
var blott en dröm i en kall och mörk oändlighet,

utav glas är min värld
bräcklig liksom tiden,

tankarna sover i den kalla jorden
bland maskar och ruttnande lik skola jag finna min frihet,

den tid du lämnat efter dig
tillhör dig lika litet som den tid vilken föregick din födelse,

och den angår dig ej mera
nu ska vi sova i djupet av en dröm,


evigt sammanslingrade


jag älskade dig




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 224 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-02-22 23:35



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
vackert..
2010-02-23

  Anders Perols
Vackert skrivet.
2010-02-23

  Suzy med punkterna
Lika vackert som skört........
2010-02-22

    Niklas H
vacker som en midsommarnattsdröm.
2010-02-22
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth