Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men mitt i vintern vaknar vår


Om jorden kunde ropa högt av skam
när våren blottar naket kön
och sälgen knoppas gren vid stam
att finna lusten savfyllt grön

då skulle all vår tid bli utan frukt
förökans glädje bli till mull
när kvinnors sköten saknar fukt
för skammens bittra saknads skull

Om jorden skulle torka bort och dö
för skuld och tröstlös ängslig gråt
då skulle varje enkelt frö
fått dö i lögnad livsförsåt

Så därför smeker våren tiltans kropp
att mjukna våt till villig frid
och solen kysser jord till hopp
när dag går fram mot jämnad tid







Bunden vers av korpfjäder
Läst 2023 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2010-02-25 20:56



Bookmark and Share


  vera gade VIP
så glad jag blir att läsa denna vårdikt-inför jul och nyårs starka barriär..hoppfullt
bokmärkes
2012-12-22

  aol
en mycket vacker tilltalande dikt med ett rikt innehåll
2010-06-06

  Yrre VIP
Helt andlöst vackert, vilken poesi!!
2010-02-27

  Fale Bure VIP
Instämmer i hyllningskören
2010-02-27

  SecretGardenofLotta
Wow!
2010-02-26

  Thirre
Briljant!!
2010-02-26

  Nanna X
jag rodnar sött och applåderar, visst är våren nästan pinsamt sinnlig... mycket skickligt komponerat!
2010-02-26

  Gunnel André VIP
GRATTIS till Utvalda texter!
2010-02-26

  Gunnel André VIP
Det här är nog den vackraste vårdikt jag läst. Bokmärker.
2010-02-25

  Carola Zettergren
Makalöst vackert!!!
2010-02-25

  walborg
Vilken underbart ljuvlig vårdikt - man nästan känner saven stiga av Dina ord - naturen bara väntar på att spricka ut ...
2010-02-25

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag bara älskar dessa rader så vackra och fyllda av tröst. Vackert ödmjukt och längtans stilla/B
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder