Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
veckans ofria.


dra du din anorak

dra du din anorak
tätare kring dig
det är vinter
där du vinglar omkring
nersnöad och utschasad
med is i hår och lukt av tvål

här står det till med såpa
borste tofflor och schal
varje tuss och råtta utkörd
och den får passa sig
som här vågar lunka omkring
och dra med sig spår av höst

eller en vanlig usel tisdag
till lika delar syra och lut
med nåt misstänkt som kryper omkring
utan strumpor i sina stövlar
vrider vänder sig
inskränkt och utskåpat

till sista tråden utsliten
trots omgivningens sommar
som inte imponerar dig
en förpackning eller ett schampo
nej du drar om dig din kappa
låt de andra få driva omkring

här kan en strutta omkring
allehanda utspökad
paraply hatt och halsduk
brista ut att det är vår
lukta punsch och allrengöring
högljutt utgjuta sig

var du än har dig
där du må flänga omkring
kalla strömmar eller källor av badskum
uppallad eller utskåpad
en evighet eller bara februari
så är du där i din kofta

ENVOI
dra anoraken om sig
låta tisdag få driva omking
inget utspökat som inte går bort med lite skum





Fri vers av martin johnsson
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-25 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson