Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viktlöst tillstånd

vilken innebörd
har ett samtal om snö
som redan smält?

regn som redan fallit?

om uttorkade floder
och sinade brunnar?

vattencirklar, längre
och längre ut
tills de upphör
och blir ett med havet

vår outplånliga
längtan efter ett
tillstånd i viktlöshet

kropp och tanke

utan dessa tyngder
av skuld på våra

axlar




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-27 10:50



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Läser och hamnar i tankar......gillar
2010-02-28

  Catharina Edin VIP
Frihet, ja. Med vatten. Frihet och vatten; kan det bli bättre?
2010-02-27

  stenen/ Yv Ericsson
idag är du filosofen, Ingela! och sprider detta viktlösa tillstånd till mig. i din dikt. tack!
2010-02-27

    ej medlem längre
Otroligt bra diktat!!
Utan skuld känner man sig viktlös:)
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP