Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven efter ett besök hos en anhörig




En gammal kvinnas återblick

 

Jag sitter och grunnar och vill gärna mej unna

att fly bort mot flydda da´r.

När jag sprang och lekte och solen den stekte

och jag var hos mor och far.

 

Då fanns ingen TV och ej någon dator,

men livet var fridfullt och lugnt.

Nu kör dom med cd och allt vad det heter

och för mej känns det tekniskt och tungt.

 

Förr klappa´ man katten och jagade tuppen,

som stolt spatserade kring.

Man sov mellan svala lakan om natten

Och saknade mest ingenting.

 

För man visste så lite om livet och döden

Och allt vad som fanns längre bort

Ja, det där med olika människors öden

Det nämndes så otroligt kort

 

Men med tiden kom kunskap och undran och frågor:

Vem är vi och  vad gör vi uppå denna vår jord?

Vart kom vi ifrån och varthän ska vi vandra?

Förklara det gärna med enkla små ord..

 

För vetskap ger trygghet och tillit och kärlek

som ligger till grund för allt gott.

Jag bugar för livet och strör tusen rosor

för allt det i livet jag fått.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-27 10:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo!
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP