Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan som besitter sanningen - och vägrar se den


Vem ser dig sväva i ljuset
kyssarna du gav,

de tvära kasten
blodet,

färgade min ångest röd,
nålsticket i hjärtat,

paralyserar ännu
kvinnan som besitter sanningen - och vägrar se den,

dina kyssar i natten,
dog

på marken
är det skitigt,

rakkniven i handen
kryper ej nu,

går mot
slutet,



en kärlek, dimman är ogenomtränglig inatt




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 294 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-02-27 21:31



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
bra
2010-02-28

  Suzy med punkterna
Helt klart en av dina bästa verk
2010-02-28

  kärleks ängel
underbar!
2010-02-28

  Staffan Welroos VIP
sååå målande och bra beskrivet. skitsnyggt!
2010-02-27

    glasa VIP
som den rör sig
ansikte till ansikte
stadig blick
tung
i liv
rakt in
i mitt hjärta

så innerligen given
dikten som bejakar kvinnan

och sin smärtan i förlust
vi som lever får känna igen oss

det är vackert tungt och sorgestort
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth