Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poem till en gamal sverigedemokrat

Äpplen faller från ett träd och myrorna flyr åt alla håll

De som hade oturen att vara hemma just när trädet bestämde sig för att fälla sin frukt

Är reducerade till siffror i trädets räkenskaper

Fast knappt siffror egentligen

Snarare är det frågan om siffror, nedrafsade i marginalen

Knappt läsbara men med ett förskräckande högt antal så fort man lyckas tyda de slarviga siffrorna



Kullen växer sig högre för varje dag

I den tid då vi fick välja

Valde vi att anlägga ny kulle ovanpå den första

Kullen eller kullarna, det beror hur man helt nyktert ser på saken

Har nu antagit en proportion som gör att de endast kan tas bort

Genom sprängning



I tvåsamheten finns ock en ensamhet

Ensamhet i den bemärkelsen att vara eller inte vara…

Privilegierad

Slumpen avgjorde vem som skulle för all framtid bestämma

För risken att den som bestämde skulle laga så att båda skötte det uppdraget

Är och förblir försvinnande liten så länge upplysningen brister




Fri vers av ledstång
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-01 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ledstång