Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och vindarnas vitnande blickar


Den yrande vänskap av saknad
som yr över snötyngda fält
har lämnat sin frost, redan vaknad
i andetag fyllda av svält

Och vindarnas vitnande blickar
skall nagla de flyende fast
i tiden som klockorna tickar
i levnad som aldrig tar rast

Fly bort du min rädsla, mot döden
och lägg dig i mullkistan ned
Se lögnande svekfyllda öden
bli ett med den dag som är vred

Då stillnar ett hjärta i gråten
en sorg blir begraven i jord
Men vinden drar bort - oförlåten
i irrande bortglömda ord




Bunden vers av korpfjäder
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-02 16:40



Bookmark and Share


  halmstrå
Det är som att läsa en rytmisk symfoni det här.
2010-03-02

  walborg
-Fullständigt fantastisk fin text om livets villkor och tiden som utplånar allt.
2010-03-02

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder