Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Källan och längtan

det var natt
och mina tankar var tunga
mina ben stumma
och hela min väldiga kropp
klagade smärta

det var sannolikt feber
som tog mín heder

det var troligen hin
som färgade mina tankar
sol, ros, citron, mossa, himmel
och glädjens vallmo
valsade runt i ben och kropp

ta mig med på en ökenvandring
låt solen steka mig het
och vatten, vatten jag törstar
där är det äntligen så
en önskan som stillar min tomhet

äntligen skalll den fyllas
till bredden med enkelt vin
till kanten med vattnén ur källan

magisk

längtan är magisk och
fylls den till bredden
sipprar den ut









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-06 00:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag till och med längtar efter längtan ibland. gillar känslan:)
Sista versen är fenomenalt bra och knyter ihop dikten fint!
2010-03-06

  Catharina Edin VIP
'för mig till vatten där jag finner ro' - kommer för mig. Törst, både fysisk och andlig läser jag.
2010-03-06

  walborg
Som en aning om en outsinlig källa och om nåden som flödar över sina bräddar.
2010-03-06

  stenen/ Yv Ericsson
Längtan är ju en form av livselixir..för mig iallafall..
läser jag feber, i dina texter?

härlig text. som verkligen svämmar över!
2010-03-06

  Gawain
Rejäla resor bjuder ofta på oväntade äventyr, såväl fysiska som mentala, eteriska rent av,,

Läckert! Låt bägeren svämma över.
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP