Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar kring vår tillblivelse.


I jorden famn






Vita segel, vita stränder
Hav, som vill förena länder.

Skänker salta bad
att svalka heta kroppar

Havet var får första moder.
I dess sköte föddes livet.


Trevande vi reste oss
att taga jorden i besittning.

Frågande varandra:
Varifrån vi kommo

Svarande varanda:
Och varthän?


Njutande vår tid
med fågelsång
och grön ängder


Slutande vår tid.
I jordens famn en gång.




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2010-03-09 11:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP