Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är betydligt mer spännande att skriva dagbok än att försöka sig på att skriva en blogg. Tro mig, jag har försökt mig på att skaffa en blogg att skriva på och mina första tre trevande försök slutade alla med fia-sko, en sko att få skav av.


Fragment av dagboksanteckningar II






Idag åt jag inte entrékotte med biärnäsås
inte bjöd jag en vän på bio
skor eller böcker på rea köpte jag inte heller

men jag var på myrorna och lyssnade till när en kvinna som stod och höll i en kappa, visandes upp kvitton för mannen i kassan och försökte på spanska förklara sitt ärende om och om igen samtidigt som mannen i kassan stod och svarade henne på ren svenska att om hon ännu inte köpt kappan så kunde hon heller inte komma med den till butiken för att få pengarna tillbaka på den eftersom myrorna inte kör med bytesrätt.

Min väninna som stod bredvid mig förstod visserligen vad kvinnan sade eftersom hon kan spanska men förstod ändå inte vad hon ville. Att min vännina kan spanska talade hon naturligtvis inte om, för varför skulle hon tolka utan att få betalt för det.

Snacket mellan kvinnan och mannen höll på i kanske en tio minuter och sedan gav den spansktalande kvinnan upp. Den svensktalande mannen hade börjat bli otrevlig under tiden och frågade rakt ut om hon var helt bombad i huvudet, ett budskap som gick kvinnan helt förbi. Viss språkförbistring alltså.

När jag hunnit fundera en stund medan mannen slog in de böcker jag velat inhandla, kom jag på att kvinnan troligen velat utnyttja ett halvapriseterbjudande och därför kommit dragande med en skylt med ett tuschmålat v-tecken på som kanske skulle betyda nersatt pris, istället för exempelvis 50% som varje annan butik skulle ha skyltat med.

Vilka böcker jag inhandlade? Du får lämna en kommentar på texten som jag kan läsa i min mejl och där kan jag berätta om detta för dig eftersom jag väl ändå inte skall göra reklam för böckerna här i texten.
Alla som inte vill veta vad jag inhandlade kan blunda nu.

W. E. Johns:
Biggles tar chansen
Biggles i djungeln
Biggles i öknen
Biggles i tropikerna
Biggles i knipa
James Hadley Chase:Sky inga medel
Shejk Nefzaoui:Den doftande trädgården
(Orientalisk kärlek, med teckningar av
Ib Spang Olsen)
Bonniers kokbok
Norstedts uppslagsbok (i ett band)
Jude Welton:Teckna
(alla tekniker samlade i en bilderbok)

Ja, nu kan ni titta igen om ni täcker över de senaste tio-femton centimetrarna med två femhundrakronorssedlar.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-10 20:35



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
kåserande kul om
språkförbistringens
komiska konsekvenser.
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP