Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...vars namn har dragits i smutsen

Dom moderna människorna
dom glamorösa
som finns på riktigt

Åh vad jag önskar att jag

fanns

precis som dom!

Om man är osynlig, som jag då
kan man samla Moderna Människor
i skokartonger och skapa sig
ett eget liv av dom
om man råkar, som jag
var så himla betydelselös

Då får man ett eget

Liv

lika glamoröst som dom

Nu säger dom att dom vet
var jag bor

eller så säger dom att dom
skiter i var jag bor

det har olika betydelser
men när dom säger det sådär
har det samma innebörd

dom säger att jag sitter på
en parkbänk och trycker i mig

Semlor

men moderna människor blundar
så att inget fult tränger sig på
i deras synfält, bara det vackra
rika och kända folket syns där

då kan dom inte se ifall jag
verkligen äter semlor
och dom kan inte se hur
tjock jag är heller!

jag äter inte semlor

men jag står där

och stör

för dom hör

när jag berättar dom
hemskaste sanningar

dom stänger sina
söta små öron då

och tänker på

Prinsessan Viktoria

och kända operasångare
vars namn har dragits i smutsen

Stackars dom

fast i verkligheten

var det namnet redan smutsigt
av sig självt, så att säga
långt innan jag kom in i

Bilden





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 11:01



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Oj, vilken bra, och skarp text! Det är inte klokt, vad de 'riktiga' människorna kan häva ur sig; kanske har de bara 'riktiga' hjärtan och hjärnor, istället för RIKTIGA!
2010-03-12

    baruk
Du skriver mycket bra!
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP