Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och ut ur mörkret en svart hund

och ut ur mörkret gled en
man, svepte fram över berget

mörk var luften och mannen

stjärnorna
var över vattnet
på dom tittade han

han sade så

hunden kunde ha skrämt honom
som en spökskugga dök den
upp ur mörkret, svart och lite vildfarlig
kunde man tänka
om man hade den synen
på svarta hundar som kom fram
ur svarta natten utan förvarning

tyska,mannnen bröt på tyska

vad kan det betyda?
en tysk man med en ficklampa
som är orädd för stora svarta hundar
som materialiserar sig ur

mörkerskuggor

men hunden var tyst

han talar sällan

hade han kunnat tala
hade han möjligen talat

Östgötska

Men det visste inte den tyske mannen




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-12 21:23



Bookmark and Share


  Nanna X
Den här känns drömlik, intressant och överraskande. Traditionellt är ju den svarta hunden ett varsel för att någon ska dö.
2010-03-13

  stenen/ Yv Ericsson
hihi. blev du inte rädd? vad gjorde mannen där med ficklampa?
Bra, ovanlig text:)
2010-03-13

  Catharina Edin VIP
Den var bra; den var mycket bra! Östgötska - hahaha!
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP