Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvav att andas är luften

Det är kvavt nu
och inga lärdomar
bygger längre bo
i svultna sinnen

vi letade en gång
efter samvetets ursprung
sökandet förde oss vida kring

läste vi om och om igen
syndabekännelsen
i förhoppning att den
skulle uppenbara

synder är inte längre
gångbar utanför de
bokstavstrognas tempel

man menar att den kränker
människor och lägger
skuld och skam på deras
axlar, alltför tungt
för dem att bära

Så vad vi nu söker är en
bruksanvisning
för det liv vi fått
att leva, men man säger

de är slut från tryckeriet

tryckeriet har faktiskt
gått i konkurs

kvav att andas är luften
tjock av illgärningar

luften tillhör nu dem
som bygger sina liv
på de andras

tillhör dem som
likt parasiter tar sin kraft

ur medmänniskors

kval




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-14 02:00



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
En mycket stark text. Är det ute att bekänna synder? Ja, då ligger vi risigt till. Vi syndar ju varje dag, i tanke, ord och gärning.
2010-03-14

    ej medlem längre
Som om
det behövs vädring
öppna dörrar
fönster

för luft
ny
frisk
levande
liv
2010-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP