Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hade jag velat omge mig med människor

Hade jag velat
omge mig med människor
sådana som pratar och skrattar
irriterar en och lämnar en masssa
ovidkommande uppgifter

skulle jag väl gjort det

om det vore något gott

men jag kan inte stå ut med folk
som pratar om extrapriserna på ICA
om vädret, om TV:s realityserier

jag trivs bättre i källaren
solljus sticker i ögonen

människor bådar inte gott

så jag går inte ut längre

Men jag har en TV, där kan man
följa deras framfart, och

nyheterna på TV är fulla av dom
bråkar och krigar om landområden
religioner och makten över varandra

också en läslampa finns här
med den har jag en liten kägla av ljus
så jag kan se mina händer

det är händerna som skiljer oss från djuren

jag brukar betrakta mina händer
i skenet från läslampan
om man håller upp dem mot ljuset
'blir de alldeles röda

på det har jag funderat mycket

är det detta som är blodet
det som pumpas runt av hjärtat?

vadmer finns i min kropp

som gör den så obegriplig?

känns det när man tar med
händerna på en annan människa?

om man tar på någon med sina händer
känner man då vad som är skillnaden
mellan den egna kroppen och den andras?

hur det känns att vara
en människa med andra
människor, tillsammans

jag är inte tillsammans








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-14 22:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt igenkännande i denna text. Bra skildrat!
2010-11-14

  stenen/ Yv Ericsson
Måste kommentera denna en gång till.
jag är inte tillsammans.
det är såå bra! jag skulle viljat skriva denna själv. den är mycket jag oxå.
2010-05-16

    ej medlem längre
en mycket ömsint och känslig text som jag stundvis i livet kan känna varit min värld. din avslutning är så oerhört bra.
2010-03-15

  stenen/ Yv Ericsson
här kröp emsamheten inpå skinnet. och längtan efter något tror jag.
jag har mycket svårt att slösa min tid på folk som pratar extrapriser.. fast man borde kanske
mycket bra text. som vanligt.
och jag är sådan som trivs där i källarmörkret.
2010-03-15

  Catharina Edin VIP
En mycket fin text med många tankegångar att följa. En slags uppgivenhet; resignation. Diktarjaget har visst gett upp. 'en liten kägla av ljus' har hon dock, som bådar gott.
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP