Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkstorm rasar

Folkstorm rasar, säger pressen

såg för mitt inre öga
all världens folk som virvlade
runt i en tornado, högt och lågt
samlade var många olika
folkgrupper i färglada kläder

som en tvättmaskins centrfug

en stortvätt av världens
samlade smutsiga byk

så tänkte jag på hur det
skulle se ut när stormen
var över, då de föll ner

skulle de vara bättre människor
hade de skådat ljuset däruppe
hade de alls varit medvetna
om vad som skedde?

eller skulle allt återgå till
den grå vardagen
med trätor, penningbekymmer
och barnuppfostran

godhet i små portioner
girighet, svartsjuka, avund
var detta den nya syndafloden?

en reningsprocess, så att
all världens onda sidor
vaskades ur människorna

pånyttfödda skullde stå där sedan

så tänkte jag, märkligt, men
Folkstorm är ett märkligt ord








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-16 21:08



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Hahaha, underbart!! Ja, folkstorm det låter faktiskt ganska roligt. Kul att du levandegjorde det!
2010-03-16

  Catharina Edin VIP
En toppen-text av en toppen-diktare! kanske är det verkligen så all folkstorm fungerar??? Plötsligt trillar alla ner igen. I våra huvuden. Vi som inte är 'folk'.
2010-03-16

  Jan Simonsson
Att ingen tänkt på det förut!? Fyndigt, tänkvärt och fantasifullt.
2010-03-16

  peter markurth
välskriven
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP