Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 12/3


Angående Heteronormen och patriarkatet



Så länge som ni delar upp barnens lek i kön

Så länge som ni tar för givet att barnen blir kära i motsatt kön



På det viset ställer ni
barnen genast i



den patriarkaliskasystemetskö




Där vissa


färger



känslor


kläder







Konstant kommer vara underordnade.


Eftersom ni visar att en pojke och en flicka

inte bara kan vara vänner.




Samtidigt som en pojke och en pojke bara kan vara vänner.



Och inte kan vara kära?



Bara för att de har samma kön betyder de att de inte kan vara nära?!




Fri vers av Kabbeleka
Läst 561 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-15 21:57



Bookmark and Share


  Eduardo
heteronormativitet måste slåss med kunskap... det har din dikt bidragit med... nice!
2010-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Kabbeleka
Kabbeleka