Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om dumhet var av snö....


Om sömn och vaka vore ett
och dagen född av natt
då vore mörker något sol berett
en livets dolda skatt

Om livets mulldjup läkte sår
och sorgen var av skratt
då skulle glädjen vara lagd på bår
och dagen född av natt

Om eldens lågor talat vett
och dumhet var av snö
då vore mörker något sol berett
och livet fött att dö




Bunden vers av korpfjäder
Läst 270 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-16 08:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett underbart djup i den här texten!


Fin rytm!


Hälsn. Ann
2010-03-16

  Gunnel André VIP
Din text föder såväl skratt som gråt.
2010-03-16

    glasa VIP
poesi
i högsta glans
rytm
så stark till
att befästa

gör mig till stark
av visdoms styrka
2010-03-16

  comvidare
Wow! De kontrasterna gillade jag. Jag har sett det förut, att ställa saker mot varandra, men de som du hittade var alldeles unika och fantastiska.
2010-03-16

  Hannadraken
Ah, du satte ord på min morgons tankar. Så häftigt. Men... vad ska jag nu skriva. Kram på dig du allra bästaste tänkare i djupmått.
2010-03-16

  walborg
Vilken rikedom av tankar och associationer finns inte i dessa otroliga verser, och rim och meter dessutom! Fick läsa flera gånger och sparar givetvis för att återvända till.
2010-03-16
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder