Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej, jag kan liksom inte rå för att det skrivs psalmer nätterna igenom. Dom liksom bara rinner ner på papper och ut i fingerspetsarna när datorn klickar igång.... så är det.


livsrand - en psalm


Plötsligt ur natten, faller ett bröd
faller mot knivskarpa stenar
väcker i världstidens yttersta nöd
rädslan som tiden förenar

Krossas mot klippan, smulas som frö
rinner som saltmättad havssand
väcker de tvivlande, flydda att dö
för dem till lidandets livsrand

Möter ur djupen, uppstånden kropp
delad i bägarens enhet
Ögon som skådar ett nyss drucket hopp
upplyft ur dopskålens enhet

Duvan som lyfter, kärlekens ord
graven som öppnas mot livet
öppnas som längtan i uttorkad jord
så har det skett, allt är givet

Häpet mot himlen, obruten röst
människan talar i Anden
Skapelsens tid är skördarnas höst
Frukten är bärgad – ur sanden

Stilla i bön, i evighet fri
häpet förenad med lagen
evig i tiden, älskad att bli
uppväckt på yttersta dagen












Bunden vers av korpfjäder
Läst 638 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2010-03-18 16:35



Bookmark and Share


    Annika J
Vilken gåva du fått! Du har både form och innehåll. Det måste vara Herren!
2010-03-21

    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt och välskrivet, med ett sjungande flöde i texten.
2010-03-20

    ej medlem längre
Jamen visst kan man använda nätterna även till att skriva fina psalmer som denna. Ett ypperligt val av redaktionen:)
2010-03-20

  Bibbi VIP
Helt underbar och grattis till Din placering!

Applåd!
2010-03-20

    ej medlem längre
En helt underbar text!


"Duvan som lyfter, kärlekens ord
graven som öppnas mot livet
öppnas som längtan i uttorkad jord
så har det skett, allt är givet"


Hälsn. Ann
2010-03-19

  Nanna X
Gillar särskilt vers 1, 2 och 4, de är mer flexibelt/icketraditionellt religiösa.
2010-03-19

  Hannadraken
Så härligt det låter med psalmer som flödar ut. Mina gör inte det. Inte ännu. Saknar den trosvissheten. Sitter liksom mer fast där i Jabboks vad och kämpar. Fortfarande. Samlar du alla dina psalmer, så att de blir sparade för eftervärlden (=mig?)
2010-03-19

  Björn Donobauer
Jag kan bara applådera Redaktionens val. Man får allt säga att det är en livsvidd bredd på urvalen till utvalda texter. Den här förtjänar i alla avseenden sin plats.
Sjungbar är den, min gitarr rycker och sliter i händerna...
:-)
2010-03-19

  Gunnel André VIP
Först läste jag den, sen sjöng jag den - på en melodi jag aldrig hört förut. Jag får lust att skapa ett nytt kyrkoår!
2010-03-18

    ej medlem längre
Ja, jag kan höra den brusa i kyrkan, faktiskt. Har du nån tonsättare? Fast det känns som om den skulle kunna passa till nån psalmmelodi som redan finns kanske?
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder