Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindruvor och äpplen


Lana är en flicka som bor i Malmö, hon får nästan alltid spö..
hon bor alldeles ensam i en liten koja.

Hon var mycket ledsen och hon hade väldigt ont, överallt.
Hon skulle gärna vilja ha en vän, men det får hon aldrig. Utan hon blir retad om att hon är ful , smutsig och fattig..och det gjorde ont i hennes hjärta när hon fick höra dom orden..

Lana förlorade sin familj när hon var 3år, hennes mormor tog hand om henne tills hon försvann och Lana blev 9år.
Sedan insåg hon att hon fick lov att ta hand om sig själv.

Lana är väldigt hungrig nu, och hon ville ha något att äta..mest ut av allt älskade Lana vindruvor och äpplen, det var de hon ville ha just nu.

Hon går en bit, hon går....och går......

Sen kom hon till en liten butik, hon kliver in där och ser en annan flicka som sågs ut att vara i hennes ålder, hon va själv men hon stod och tittade på frukter.

Lana går också dit, hon ställer sig bredvid flickan.
Flickan tittade på Lana.
Lana vände sitt huvud till flickan och såg förvånad ut.
- Varför sa hon inte att jag var ful, smutsig och fattig ? tänkte Lana.

Utan flickan ledde och vände tillbaka sitt huvud och tittade på frukterna.

Lana såg vindruvor, hon tog en liten vindruva, hon slängde in den i munnen och tuggade väldigt snabbt.

Flickan tog också en vindruva och tuggade på den.
Lana älskade det.

- Ska vi köpa vindruvor ? sa flickan.
Lana vände sitt huvud mot flickan och såg förvånad ut och sa,
- Ja.

Dom tog ganska många vindruvor i en påse, sedan bar dom den till kassan.
Lana sa,
- Jag vill ha äpplen.
Flickan tittade på Lana som om det inte fanns några.
- Äpplen ? Sa Lana.

Kvinnan i kassan sa ,
- In i fruktsalen sedan till vänster, där har du äpplen.
Lana sprang dit.
Hon såg fullt av alla olika slags äpplen i färgen röd, grön och lite olika färger av röd, grön och gul.

Hon tog 3 av varje sort, och la ned det i påsen.
Hon springer till kassan och lägger upp det.

- 65kr, sa kvinnan.
Lana böjde på ögonbrynen, och blev lite rädd..

Flickan räckte fram 70kr.
Lana skämdes , flickan köpte åt henne..

- 5kr tillbaks då, sa kvinnan.
Flickan tog emot 5kr, och gick till rullbandens slut, och tog äpplena och vindruvorna och sa,
- Hejdå !
- Hejdå sa kvinnan.

När dom kom ut gick bara flickan på , Lana fick lov att gå efter.
- Ska jag hjälpa dej att bära ? sa Lana.
- Nej , det går bra.. sa flickan.

Sedan kom dom till en litet bo, typ som en koja.
Dom satt sig ned där inne och öppnade påsarna.
Lana öppnade äppelpåsen, flickan öppnade vindruvspåsen.

Dom började att äta, Lana tyckte att det var så gott..
Det tyckte flickan med.

Flickan kramade om Lana och sa du är den ända vännen jag har...

Lana sa,
- Och du är den ända vännen jag har .. !




Fri vers av Ninah
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-20 11:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fängslande.

Applåd!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ninah