Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man slätar över och talar förbi

 

När man lyssnar

vad är det man hör?

Gör man en tolkning

som bara förstör

fast man vill väl?

 

Man vet inte själv

vad det är man vill ha

men tycker att andra

ska göra allt bra

Sen blir man besviken

och vad gör man då?

Man fortsätter vänta

och smyga på tå

av rädsla för gräl

 

Man slätar över och talar förbi

Sen står man där och undrar

hur det kunde bli

så fruktansvärt fel

Man slätar över och talar förbi

Sen står man där och blundar

för att man deltar i

ett vansinnigt spel

 

När man talar

vad säger man då?

Tror man att mycket

är lätt att förstå

av självklara skäl?

 

Man går och hoppas

att det finns nån som kan

se ens högsta önskan

och göra den sann

Man blir besviken

och vad gör man då?

Man skyller ifrån sig,

sen börjar man gå

och säga farväl

 

Man slätar över och talar förbi

Sen står man där och undrar

hur det kunde bli

så fruktansvärt fel

Man slätar över och talar förbi

Sen står man där och blundar

för att man deltar i

ett vansinnigt spel

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Åsa Pyke
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-26 11:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke