Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Synd om honom

Hon är ledsen för hans skull
hon tycker så synd om honom

Han är ledsen för sin skull
han tycker så synd om sig

vem är ledsen för hennes skull
när hon tycker synd om honom

han klandrar henne med ord
han tycker att allt är hennes fel

hon kan ingenting sa han
hon gör allting fel, sa han

hon tror att allt snart ska bli bra
hon tycker så synd om honom

Hon sa: Han är sjuk!
Han sa: Hon är sjuk!

det låter likadant nästan
men betyder helt olika saker

och hon, tycker synd, om honom
med ögat blått, igen

gått in i en dörr sa han
ja, gått in i en dörr, sa hon

hon får så lätt blåmärken

det är nån sjukdom hon har
och då är det så synd om honom

han sa: det är leukemi, eller
kanske är det blödarsjuka





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-29 16:24



Bookmark and Share


  Kristian Lind
Du har ett djup i dina texter, Ingela!
Hur ofta speglas inte verkligheten olika från vart i livet man står.
Mycket bra skrivet!
2010-03-30

  Lavinia Röd
Intressant och välformulerat detta. Du fångar också in parets språk. De säger samma sak, men det betyder så olika. Det finns mycket att fundera på här. Det är ju inte bara så att det finns ett offer och en förövare utan mycket mera komplext. Vi ser ytterligheten av vårt samhälle på ett miniatyriskt sätt i den här relationen. Strukturen som fångar in oss, kanske mer än vad vi egentligen kan inse. Applåderar till klok och tänkvärd text!
2010-03-29

  Monika A Mirsch VIP
välformat - din text borde tryckas upp på alla metrostationer, i alla restaurangvestibuler. i bussar i taxin, varje kväll i tv:n före nyheterna ...
2010-03-29

  Catharina Edin VIP
Det var en stor stark karl detta, som är så liten i orden. Och i handlingen.
2010-03-29

  stenen/ Yv Ericsson
man eller monster. man eller mus. just nu ligger dom inte högt i kurs hos mig.

fan du får till detta bra! synd om honom..alltid..han har nog blödarsjuka i hjärnan.
2010-03-29

  walborg
Håhåjaja ... man blir trött när man ser att ingendera står på sina egna ben, och inte vill göra det heller. Skrev en gång om detta:
Att mötas på bron över avgrunden,
två modiga,
med fötterna på jorden
och själen i himlen.
2010-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP