Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland så tror jag att vi måste våga möblera om eller vad tror ni?


Agnes hem

Livet har gjort min själ till ett välordnat rum
Allt har sin plats
Alt är i ordning
Men det känns ändå fel

Mitt kök är välsorterat
Där finns allt som man ska ha
Allt det som hör till
Och varje burk har etiketter
De är snyggt textade

Livet har gjort min själ till ett hemtrevlig bostad
Det är så som alla vill ha det
Inget fel i det, men det kunde vara lite mindre ordning
Jag vill fortfarande ha mitt hem
Vill inte byta men vill förändra
Inte renovera, förändra

Jag vill slita ner alla burkarna i köket
Se vad som finns i dem
Byta ut etiketterna och glöma vad brukarna innehåller
Då kanske jag blir öveeeraskad med jämna mellanrum

Skit i det
Jag vill kasta den där tråkiga vasen i väggen
Den är supertrist
Fattar inte varför jag har den
De där stolarna är varken snygga eller bekväma
Vi slår dem mot varandra
Kom min själasörjare och hjälp till
Vi slår stolarna mot varandra
Tills de blir ved

Vad betyder den där jävla tavlan
Ja har aldrig förstått den
Men de säger att det är konst
Den konsten suger verkligen
Ner med tavlan slit den i bitar
Ramen ska krossas
Och jag ska dansa i glasskärvorna

Tapeterna är fula
De saknar själ
Riv ner dem
Stora remsor så målar vi om
Det där bordet är helt funktionsdugligt
Det är instabilt och för högt
Det kan man inte älska på

Vad är det för prydnassaker som jag dragit på mig
Bara skut, de ger mig inget
Låt oss krossa allt proslin
Jag vill ha rostfrittstål
De där vävnaderna är hemska
Ge mig trä
Slit tygerna i bitar
Gardinerna har ingen personlighet
Slit ner dem

Nu river vi stället
Och bygger upp det på nytt
Nu kastar vi ut all skit
Och vi kan älska undertiden
Nu rensar vi upp det här
Nu gör vi det till något som är nuet
Det enda som får finnas kvar är det som verkligen betyder något
Allt som inte passar med själen ska bort




Fri vers av PPQ
Läst 299 gånger
Publicerad 2005-11-06 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ