Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sluter ögonen...

Den sökandes hjärta leker
kurragömma i dystra tankar
brottsplatser blixtrar förbi fönstret
brott mot hopp och drömmar

Jag ser människor
människor som ser tomhet
tomhet som ler mot vinden
som smeker din mjuka kind

Jag sluter ögonen
följer vinden
tanken tar sats och springer
drömmen jagas ifatt

I en sekund uppstår sagor
världen blossar upp och
ljuset tar över mörkret

en flyktig sekund
av livet
vågar jag
du är min

men den mjuka vinden vänder
hårdnar och tar strid
ljuset bleknar och
ditt hår dansar oroligt
kylan finner ingen nåd

Livet som var så varmt
som sommaren badande i ljuset
är nu så kort
så nära
döden




Fri vers av Oskar Andersson
Läst 410 gånger
Publicerad 2010-04-01 04:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oskar Andersson