Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte rösträtt

barn har inte rösträtt

inte rätt att rösta, överrösta, höja rösten
inte möjlighet att höras och bli hörda
får inte störa

kan inte uttrycka så vuxna kan förstå
de är för små

och över huvud taget sker allt viktigt
över huvudet på barnet
för det är ju bara barnet, är på tillväxt, är i väntan
på sin fullbordan i
vuxenlivets fulla blomstringstid

ja, det finns tid
när barnet blir till vuxen
från sin uppväxt blir man uppväckt till en högre dignitet
men alla som har genomgått det vet
att det är bluff

att man inte blir så tuff
att man fortsätter bli undanskuffad, nedåtknuffad
att man måste knuffas för sin plats

och klen som man är så har man inget val
utom att slå på den som är svag
att visa sin makt över den som är liten
för så som man själv har suttit i skiten ska andra få sitta

minsann




Fri vers (Spoken word/Slam) av Marta
Läst 362 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-01 16:17



Bookmark and Share


    papillon
Det här är en text som sitter som en smäck när den framförs som en talad monolog - du som läser den, pröva att skriva ut den på ett papper, ta den i nypan, ställ dig upp och framför den för en inbillad publik - och njut av applåderna...
Sketans välskriven, smärtsamt kvick och dessvärre alldeles sann. Applåder i väntan på att få höra den live någon gång, någonstans...
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta