Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fäger och ord på lappar

märka sina ord
med små klisterlappar
röda gula lila och blå
särskilt de gröna

färgerna rimmar
blandar man
bort korten
kan man ändå enkelt
urskilja vad som är
sant och falskt


tänk rätt i rött
de gröna orden
leker små barnlekar
i och visslar glatt

mindre smickrande
är de blå dimorden
de som klättrar upp
och kikar in genom
vackra kvinnors fönster

läs mina färgglada ord
mer än gärna
de gula postlådeorden
gula som kycklingar
skriver jag gärna
om våren

allt ska jag berätta nu
ska ge er alla färger
alla de kulörta orden
lägga dem i rätt ordning

en saga tar form

ut väller de lila orden
alla färgers ord
fladdrar och pladdrar

ner på golvet en


regnbågsstjärna




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-01 20:59



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Så vackert målar du. färger och ord. till regnbågstjärnan.
2010-04-02

  Catharina Edin VIP
Måste väl betyda att alla behövs, annars skulle där inte finnas någon regnbåge. Färger är ett tema i alla skrifter, de är vårt ljus och vårt allt.
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP