Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill dechiffrera koden




Så besatt är jag av att
att beskriva världen

men saknar ord
så ber jag om nya ord
som förmår spegla
verkligheten
utan förskönande

världen värker, tränger
som kycklingen i ägget
måste jag slå hål på skalet
för att komma ut och
kunnan andas frisk luft

att se är inte att förstå
men att kläda i ord

skapa nya ord, förse dem
med innebörd
det är nyckeln

nyckeln vinns med
insikter om låsets
funktion

en kod som jag

vill dechiffrera





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-04 18:07



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Det är roligt att snubbla över nya ord i Diktens eget Universum!
2010-04-04

  peter markurth
bland dina bästa
2010-04-04

  stenen/ Yv Ericsson
Ah! jäkligt snyggt detta! jag misstänker du besitter kunskapen om att dechiffrera koden. dessutom.
2010-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP