Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal dikt skriven första gången av mig på Författarcentrum Öst men nu något (mycket) editerad.


Sommar.

Sommaren är ljuvliga gröna ängar och doftande blomstersängar.
Kor som råmar och slår med sina svansar när flugorna omkring dem dansar.

Midsommarblomster, Smörblomma, Prästkrage och Viol
ger färg och nyans till en midsommardans.

På en matta av maskrosor hoppar fölungar omkring,
de lekar och stojar tills något skräms för då är ju mamman första tjing.

Buren av ljumma vårvindar sveper höken majestätiskt fram,
man kan nästan ana de mindre djurens känsla av fara.

Fågelkvitter, krokus och knoppande buskar och träd
talar om att ljusare tider är på väg.

Borta från viken man snart hör glada skratt,
från badande gäster med barn som roar sig glatt.

Med spirande glädje ser vi fram mot kommande sommar i år.




Fri vers av Goginon
Läst 485 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-05 11:54



Bookmark and Share


  Anna*
Må det bli en fin och varm sommar med mycket bad och sol ☺
2010-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Goginon
Goginon