Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så blev resan

Vi har vandrat upp och ner
för la Rambla i flera dagar

sökande efter meningen '
med livet

utan att finna svaret

vi fann blott fåglar i bur
horder av människor bundna till
varandra i gemensamma
ställnigstaganden för och emot
diverse fotbollslag

en och annan religiös fråga

som blod eller inte blod av vinet
kropp eller inte kropp av torra kex

Kristi blod oc kropp

Men jag lärde mig något
att i fasaden till den
Heliga Familjens katedral
den ständigt ofärdiga

hade i ett hemligt tecken dolts
därr fanns inte svaret

bara samma obesvarade fråga

den mannen hade sannerligen sökt

insikten sade mig kanske var
svaret självs frågan?

och hundarna på Ramblan

bär munkorg




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-07 20:59



Bookmark and Share


  Nanna X
man söker runt världen, finner aldrig sig själv... men insikten att människor bär på samma frågor överallt är viktig, och Barcelona är en vacker stad.
2010-04-09

  Catharina Edin VIP
Svaret är frågan, frågan är svaret. Väcker funderingar.
Ha det så underbart i Barcelona de dagar ni har kvar där.
2010-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP