Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänkte en trött liten tanke

Jag hör röster…
Eller, ja… andra människor som talar.

Ibland tystnar rösterna och ögon faller på mig…
… säg någonting, tänker jag

Och jag säger ja… och mumlar någonting efteråt…
och ögonen, de där som inte är mina, de faller bort

jag hör suckar och en väldigt framträdande irritation i rösten som försöker få samtalet att gå vidare… sedan blir det tyst…

Jag hör fortfarande tal som sorlar förbi men…

Jag tänker, de talar inte mot mig… bäst att vara tyst
och jag förbereder mig… stålsätter mig…
kanske, om jag ser riktigt obekväm ut… kanske då…
Då kanske de glömmer bort att jag sitter här…

Jag tror inte ens på mitt eget resonemang…

och rösterna fortsätter tala
och jag fortsätter vara

och till slut… då börjar allt om igen

… jag undrar hur länge jag suttit här

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 222 gånger
Publicerad 2010-04-07 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen