Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom bipolära linser

Du vet hur jag ser ut
eller du skulle veta
du kan numera se, om du vill
med dina påstådda klarsyn
jag ser än större och mindre ut
beroende på genom
vilka linser du tittar

du ser lönnar i höstlöv
gigantiska i klara höstfärger

jag ser en vindpinad tall
det är jag
jag ser dig
Du är en vindpinad varelse
jag blev mindre än du vill se

genom dina bipolära linser
de som ser allt större
och mindre samtidigt

ty verkligheten är farlig
men om man väljer att
förminska eller förstora
kan den anpassas efter
betraktarens behov

så blir du själv stor
eller liten allt efter
dina önskemål
blir verkligheten
så som du har bestämt

Men som den skiftar
skiftar även betraktaren i

storlek




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-11 00:22



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
"Bipolära linser" är ju faktiskt vad man helt konkret får hos optikern, istället för progressiva glasögon. Men så är det även ett mentalt, förhållningssätt till livet, eller en själslig optisk villa. Envägs, eller som i slutraderna här, tvåvägs:

"efter
dina önskemål
blir verkligheten
så som du har bestämt

Men som den skiftar
skiftar även betraktaren i

storlek"

Du sätter tankar i rörelse du!
2010-04-11

  Catharina Edin VIP
Som du säger: allting är relativt! Fint mejslad text!
2010-04-11

  Suzy med punkterna
Lika tagen som alltid av dina ord......tack!
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP