Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tar mig över träskmarkerna

Luften i underströmmarna
silas sakta genom sammet
som söver mig där jag sitter
sjunken i drömmar om solen

som övermannar min vakenhet
i drömmen ber jag om tillåtelse
att resa mig upp och gå undan
från de kvävande meningarna
jag själv byggt av de gamla orden

orden som formar sagoslott med
ändlösa gångar, lönndörrar och hemliga hålrum
fönster som vetter mot träskmarkerna
där träskandar dansar med älvor och

vättar spelar spratt med den som försöker
resa sig upp på benen och gå själv
som försöker att ta sig över torrskodd
lämna farorna bakom sig, och gå därifrån
med lätta sommarsteg som om ingenting
hade hänt, verkligen ingenting

luften darrar till en aning, sjunker på plats
famlar en sista gång efter mina steg
då jag reser mig upp och går
för ingenting har egentligen hänt
jag går utan svar



och vem vet vad vättar vill




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-11 15:00



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'för ingenting har egentligen hänt'. Drömmar, sommarsteg. Härligt luftig skapelse.
2010-04-11

    ej medlem längre
Trollsk och härlig dikt Ingela!
Snyggt!
2010-04-11

  Lady Alassa
Bra att antyda vilka möjligheter det finns med orden och alla fabulösa sagoväsen
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP