Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgårdsgången med stenplattor

En mörk höstkväll var det
som barnet hade lovat
det hon bävat för

den mörka trädgårdsgången
med överväxta stenplattor
genom syrenbersån, mörk nu
ledde gången från bakgården
där han parkerade sin Volvo Amazon
röd, det var äventyrets färg
osynlig där för belackarna
pratmakarna i det lilla samhället

gången var avgrunden
under barnets fötter
till det stora huset

du skall vara snäll mot
jag skulle bli så glad, sa han
frågade inte barnet
blev skulden barnets, och priset
var ett hål i själen
hans liv där kvinnors roller
växlade med hans vilja

barnets känslor var omoderna

äpplena var redan var skördade
och lagda i mörkerkällaren

och hon log med munnen
smickrande, nedlåtande
den obestämbara känslan av

att något var fel




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-11 16:58



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Barnets ord kanske var omoderna. Men dina känns mer moderna!
en kuslig känsla får man här. mycket bra!
2010-04-11

  Catharina Edin VIP
Mycket bra, Ingela!
2010-04-11

  HQ
Dina ord förtrollar, nästan förhäxar
och lämnar kvar mastiga och dunkla bilder hos mig.
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP