Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömsesidig kärlek

tänkte hon sig kärleken
som ett tillstånd
av villkorslös tillit

där inget förräderi
kunde finnas endast
total ömsesidighet

det var naturligtvis
en utopi utan någon
verklighetsförankring

så oförberedd var hon
ändå på verkligheten
trots att hon levt i den
så länge, i nästan fyrtioår
nära henne fanns såväl
svek som bedrägeri

försvagad av
längtan att slutligen
bli bekräftad

någon verklig lycka
kände hon inte till

surrad vid rodret i en
kurs rakt mot bränningen

med en dåres envishet
och enfald

gick hon rakt på grundet

berövad utopin

säkert som amen i kyrkan

drömmer hon nu om

främmande länder




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-11 22:50



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Fin text om svåra saker. Jag får väl kalla mig lyckligt lottad. Önskar diktjaget också fick göra det, och det är ju inte alls försent för någonting.
2010-04-12

  walborg
Smärtsamt att läsa - ömsesidig kärlek handlar nog kanske om att kunna skydda sin sårbarhet och tycka om den också.
2010-04-11

    imnotfinished
du skriver verkligen jättevackert :)
2010-04-11

  Måna N. Berger
Förälskelse försätter även vanligtvis klartänkta personer i ett sådant värnlöst tillstånd!
2010-04-11

  etthjärtaäralltidrött
Oj, aj! Bra!
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP