Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mäta världen med egen måttstock

genom en stängd port
försöker hon ständigt
öppna världen för
sina egna sinnesintryck

slår på den och bankar
vill inte glänta på dörren
och se det som finns där
utanför hennes egen
tankevärld

otänkbart att hon själv
skulle öppna dörren
och ta emot besök

där utanför och innanför

finns de andra
de som aldrig kommer
att finna hennes
trosvisshet, ändå
tänker hon kärlek

de andra är där
den egna är inte

det enda måttenheten

mäta världen
med egen måttstock
förblindar

blir nivåer av existens osynliga
dit kan hennes
kärlek inte nå




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-12 00:34



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Kan bli svårt att förstå sig på andra. Som verkar ha andra värdeskalor. Och med andra erfarenheter. Gäller att ha öppna sinnen och inte tro att man redan vet allt.
2010-04-12

  Elwania
bra beskrivning på den mänskliga boxen
vi sitter där alla i liknade små lådor
och huru vi vill eller inte öppna och går ut därifrån.
blir vår bekvämlighetszon blir alltid skakad och omtumlad
när vi sticker ut tån från boxen
2010-04-12

  Monika A Mirsch VIP
en stark dikt om våra beklagliga begränsningar: "mäta världen
med egen måttstock
förblindar"

tänk om vi kunde flyga ovan med vidare perspektiv - såsom flyttfåglarna - för att nu ta ett exempel
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP