Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns det hiss?

Finns det hiss till himmelriket?
kan man cykla dit?
jag frågar de viktiga frågorna

för hur kommer man upp
till himmelriket
om det inte finns hiss?

Jag vill faktiskst veta det

måste man dela badrum
med de andra själarna?
sånt tänker jag på här

fast allt är som förut
vi har inga pengar
och han slår mig ibland
men för det mesta slår
han inte så hårt

han säger att han ska
bli snällare om jag bättrar mig
men jag vet inte

vad ska man tro
24 år är en lång tid

när han somnat drömmer jag
mina frihetsdrömmar
de är gröna, alltid gröna

som sommaren eller våren
i lövsprickningen

kaffe är i alla fall en tröst

och nu har jag bytt lakan
de gamla var så solkiga
man måste hålla rent omkring sig


vad är värst, stryk eller fula ord?
jag vet inte, han gör allt samtidigt

och jag har ju så lätt
att få blåmärken

men i himmelriket ska han inte
slå mig alls, så tror jag det är

där är allt guld och gröna ängar

så blir det om han verkligen
gör det han sagt någon gång

Men jag vet inte
dagar kommer ju och

dagar går




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-12 13:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hiss eller ej, man hamnar där rätt snabbt med en sån karlslusk som slår:( Jag hoppas att det är fiktion...
Fint framförda funderingar för övrigt:)
2010-04-12

  stenen/ Yv Ericsson
denna uppgivenhet. bra!
2010-04-12

  Arja Söderfeldt
Enkelt och vardagsnära, men ledsamt innehåll...
2010-04-12

  Catharina Edin VIP
Snygg bild!
En fundersam kvinna, detta. Lite naiv kanske? Men full av drömmar, och det är avundsvärt.
2010-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP